Loading Events
This event has passed.

Sambutan Hari Kesedaran Pendermaan Organ 2021 :

Pelancara Secara Fizikal & Maya ?!

Sambutan Hari Kesedaran Pendermaan Organ bakal Dilancarkan Secara Maya & Fizikal yang akan dilancarkan pada 14 Ogos 2021 , Tema : Bersama Penuhi Ikrar-Malaysia Prihatin

Untuk Tahun 2021,  Pusat Sumber Transplan Nasional (PSTN) bercadang untuk melaksanakan Sambutan Hari Kesedaran Pendermaan Organ diperingkat Nasional bertemakan Malaysia Prihatin : Bersama Penuhi IKRAR.  Menghadapi Tahun 2021 dengan norma baharu, Sambutan yang bakal dilancarkan adalah berbentuk Fizikal dan Maya. Mengikut situasi semasa dan arahan oleh Majlis Keselamatan Negara (MKN).

Pusat Sumber Transplan Nasional, akan membawakan aktiviti-aktiviti menarik sepanjang Hari Kesedaran Pendermaan Organ bagi merancakkan aktiviti Promosi Pendermaan Organ di Malaysia.

Sambutan Hari Kesedaran Pendermaan Organ 2021 kali bakal menampilkan Duta Derma Organ, perkongsian eksklusif Keluarga Penderma & Penerima Organ yang telah berjaya melaksanakan proses pemindahan organ & tisu sepanjang tahun 2021.

 

 

#p/s: Admin Harap Hari Kesedaran Pendermaan Organ 2021 kali ni kasi sampai jadi. Semoga dipermudahkan urusan. #Malaysia Prihatin : Bersama Penuhi IKRAR.

Yang berminat untuk berdaftar sebagai pengikrar boleh mendaftar terus ke email rasmi kami di ntrc@moh.gov.my atau hubungi kami di talian : 1-800-88-9080 bagi sebarang pertanyaan lanjut.

ADMIN H
Pusat Sumber Transplan Nasional

 

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top